woensdag 25 april 2012

Leuke dingen - deel 2

Twee weken geleden alweer beloofde ik Leuke Dingen en hier is dan het volgende Leuke Ding:


Op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni organiseren Marleen Hansen en ik samen twee gezellige en leerzame teken- en schilderdagen op Landgoed Kasteel Aerwinkel (www.kasteelaerwinkel.nl)!
Hieronder alle informatie.

(En ja: er komt nog meer! Een zomercursus Schetsen met Tekst in de bibliotheek van Sittard is in voorbereiding. Meer informatie hierover volgt snel!)Wat gaan we doen
Aerwinkel is een neogotisch kasteeltje dat, omgeven door een prachtig aangelegde Engelse landschapstuin, ligt tussen Posterholt en buurtschap 't Reutje. Op deze mooie locatie kunnen we zowel binnen, in de voormalige kapel, als buiten in de tuin werken. We zullen ons laten inspireren door de omgeving, de tuin en het gebouw. Zowel zaterdag als zondag bieden we een combinatie aan van (abstract) schilderen, begeleid door Marleen, en tekenen naar waarneming, begeleid door Tineke.
Hoe kunnen we tekenen en schilderen samenbrengen tot één eindwerkstuk? Dat gaan we tijdens deze twee dagen onderzoeken. Het zullen in elk geval twee heel verschillende workshopdagen worden, met op elke dag een aantal inspirerende opdrachten en een geheel eigen schilderij als eindwerkstuk. Dus laat je verrassen en schrijf je in!

Meedoen: wat kost het en wat is inbegrepen
Deelnemen kan voor 1 of 2 dagen. Neem je eigen teken- en schildermateriaal mee, een schetsboek of losse vellen papier om op te schetsen en een doek of paneel om op te schilderen.
Beide dagen starten om 10 uur. Vanaf half 10 is er ontvangst met een kopje koffie. Om 16.00 uur is er een laatste bespreekrondje met de mogelijkheid nog door te werken tot 17.00 uur.
Lesgeld is 60 euro per dag, exclusief schildermaterialen. Voor de lunch wordt een maaltijdsoep verzorgd. Je kunt eventueel zelf nog een broodje meenemen.

Aanmelden en betalen
Aanmelding en betaling vóór 26 mei. Uw inschrijving is definitief zodra de betaling ontvangen is. Het lesgeld kan worden overgemaakt op rekening nummer 13.12.40.056 (Rabo) t.n.v. Marleen Hansen, Melick.
Vermeld hierbij aan welke dag u wilt deelnemen (zaterdag en/of zondag).

Tapas na afloop
Bij voldoende belangstelling biedt Kasteel Aerwinkel de mogelijkheid tot een ontvangst met korte rondleiding in het kasteel met tapas en een drankje, na afloop van de workshopdag. Dit kost € 12,50 per persoon en kan doorgaan voor minimaal 10 personen. Heeft u hier zin in, vermeld dan bij aanmelding ‘+ tapas’. Uiterlijk 28 mei hoort u dan van ons of dit extraatje definitief doorgaat.

Overnachten
Maak er een écht vakantieweekend van door op het Landgoed Aerwinkel te overnachten. Er zijn vier verschillende appartementen op het landgoed aanwezig:
• Het eerste appartement heeft 2 slaapkamers met respectievelijk 1 tweepersoonskamer en een driepersoonskamer. Een douche, 2 wastafels, een toilet en een keukentje annnex zitkamer. Kosten 120 euro per nacht voor het appartement.
• Het tweede heeft en ruime keuken, een woonkamer en een slaapkamer voor 3 personen. Douche, toilet en 2 wastafels. Kosten € 100,00 per nacht voor dit appartement.
• Het derde heeft een ruime woonkamer met keuken en een tweepersoonskamer. Kosten € 60,00 per nacht.
• Tot slot is er een ruime slaapkamer bij de kapel beschikbaar met grote badkamer voor twee personen. Kosten € 60,00 per nacht.
Appartementen kunnen gescheiden worden door tussendeuren in de hal. Alles is op de begane grond en overal is gratis Wifi.
Wilt u een of meerdere nachten op het landgoed verblijven, neem dan contact op met een van ons.

Contact
Het adres van Kasteel Aerwinkel is:
Aerwinkelallee 1 (voorheen Burg. Geradtstraat 97)
6061 GT Posterholt

Marleen Hansen
telefoon: 00 (31) 475 534 262

mobiel: 00 (31) 622 871 194
e-mail: info[at]marleenhansen.nl

Tineke Lemmens
e-mail: tineke[at]hetatelier.org
www.tinekelemmens.nl
www.hetatelier.org


Geen opmerkingen:

Een reactie posten