Boeken

Illustreren voor boeken vind ik een van de leukste dingen om te doen (want ik hou van boeken en ik hou van illustreren!).
Hieronder zie je enkele boeken waarvoor ik de illustraties mocht maken. Voor een paar van die boeken verzorgde ik ook de vormgeving en opmaak. En voor sommige boeken schreef ik zelfs de tekst of muziek!

 

Van Pompediedom

Mijn eigen prentenboek! Helemaal zelf geschreven, geïllustreerd en in zeer beperkte oplage laten drukken. Ze zijn bijna uitverkocht, dus snel zijn als je er eentje wilt! Bij voldoende belangstelling ga ik het misschien wel laten herdrukken. Het formaat is 21x21 cm, met harde kaft en full colour binnenwerk. De prijs is 25 euro excl. verzendkosten.


Notenmelange 

Een publicatie van eigen muziek: 15 miniatuur-composities voor piano solo. Al deze ultra-korte composities zijn in principe gebaseerd op de toonsoort C-groot maar in elk stukje is die basis-toonsoort gecombineerd met een of meerdere andere toonsoorten. Letterlijk notenmixen dus! Deze notenmixen kunnen door de pianist naar believen worden gecombineerd om zo een eigen notenmelange samen te stellen.
Het boekje is een uitgave in eigen beheer in beperkte oplage. Het telt 20 pagina's, door mij vormgegeven en van illustraties voorzien, en is te bestellen bij mij voor €12,50 + verzendkosten.

Een voorproefje van drie notenmixen kun je bekijken en beluisteren op YouTube via deze link: https://youtu.be/xQGq9v_NGK8

 

Klankduiken

Dit boek staat echt bomvol met mijn illustraties! Bovendien mocht ik hiervoor ook het omslag en het binnenwerk ontwerpen. Het is prachtig gedrukt met een mooie blauwe steunkleur in het binnenwerk.Meer informatie over het boek Klankduiken kun je vinden op de website van de Improvisatie Academie (Robijn Tilanus):
Daar kun je ook enkele pagina's van het boek inzien, en het bestellen.
Uitgegeven door: Improvisatie Academie, Amsterdam
ISBN 978-90-827174-5-7 

 

Circle Life

Een eigen productie met illustraties van mij en gedichten van Dawynn Edwards. Dit boek is in zeer beperkte oplage gedrukt, maar desgewenst is er nog wel een exemplaar verkrijgbaar via mij.

Het formaat is 21x21 cm, met harde kaft, goudgeel leeslint en full color binnenwerk (42 pagina's). Er staan 25 geïllustreerde gedichten in, plus enkele pagina's met achtergrondverhalen over het ontstaan ervan. De prijs is 25 euro excl. verzendkosten.

NB Het boek is Engelstalig.

  

A Bug a Day

Het vervolg op Circle Life. Ook dit boek maakte ik in eigen beheer in kleine oplage, in samenwerking met dichteres Dawynn Edwards. Formaat is 21x21 cm, met harde kaft en full color binnenwerk (46 pagina's met 26 geïllustreerde gedichten en enkele pagina's met achtergrondverhalen over het ontstaan ervan). Dit boek is voorlopig uitverkocht.

  
 

Trol

Behalve boeken illustreren, schrijf ik er ook zo nu en dan eentje. Het prentenboek Trol was het eerste boek waarin ik voor de verandering eens de auteur was. De aandoenlijke illustraties zijn gemaakt door Margot Senden. Dit boek verscheen intussen al in 6 talen!

Voor de Nederlandse uitgave:

Uitgeverij Clavis, 2018

ISBN 978-90-448-3211-2

Trol is nog gewoon verkrijgbaar via de boekhandel. Prinses Welmoet

Het tweede prentenboek met tekst van mij en illustraties van Margot Senden verscheen vlak voor Kerstmis in 2021. Het is geschikt voor iets oudere kinderen (vanaf ongeveer 5 jaar) en vertelt het verhaal van Doornroosje, maar dan nét ietsje anders...

Uitgeverij Clavis, 2021

ISBN 978-90-448-4435-1

Ook Prinses Welmoet kun je bij de boekhandel bestellen.

 
 

Gevangen in GUO-sfeerVoor GUO (Groeten Uit Oisterwijk) maakte ik een seizoen lang bij elk concert een tekening. Die tekeningen zijn verzameld in een boek, samen met verhalen en gedichten van diverse schrijvers die zich tijdens de concerten hebben laten inspireren door de muziek.Bram, zoon van een soldaat

Een kinderboek waarvoor ik de binnenwerk-illustraties (in zwart-wit) en de voorkant-illustratie mocht maken.


Tekst: Marleen Schmitz

Illustraties: Tineke Lemmens

Van Tricht uitgeverij, Deventer 2014

ISBN 978-90-7788-226-09

Lotte Lawaaikind

Een grappig leesboek over een grappig kind. Met illustraties in kleur.


Tekst: Josien de Graaf
Illustraties: Tineke Lemmens
De Witte Uitgeverij, Leiden 2010
ISBN 978-94-6107-031-9
Zeemist

Een mooi verhaal over een zwaar onderwerp.

Dit boek is waarschijnlijk alleen nog maar antiquarisch te vinden.Tekst: Mariëlle van Sauers

Illustraties: Tineke Lemmens

Lemniscaat, Rotterdam 2009

ISBN 978-90-477-0189-7

Aan tafel! EetvoorleesverhalenIn dit eetvoorleesverhalenboek, dat tijdens de kinderboekenweek 2009 is gelanceerd, hebben jonge Nederlandse en Belgische illustratoren en schrijvers de kans gekregen met al hun creativiteit zestien verschillende en veelzijdige verhalen met illustraties te maken over eten en snoepen. De verhalen zijn met fantasie en originaliteit geschreven, maar ook met veel gevoel voor de realiteit en de manier van denken van kinderen. Je moeder kan wel zeggen dat je zeurt, maar draadjesvlees kan zo eng zijn! Ook door de zeer verschillende illustraties is het elke keer weer verrassend waar het volgende verhaal over gaat. De opbrengst van het boek is naar een onderwijsproject in Peru gegaan. Vanaf ca 4 jaar.
(recensie NBD/Biblion, G.J. Jolink)

Kinderkijkers, 2009
ISBN 978-90-814412-1-6

PS voor de liefhebbers: van dit boek heb ik nog een paar exemplaren liggen. Mail me als je interesse hebt!
Judith en de eilanddieven

Dit boek is waarschijnlijk alleen nog te vinden in bibliotheken en in boekenkasten van verzamelaars en liefhebbers ;-) Het was mijn eerste grote illustratie-opdracht en ik mocht me helemaal uitleven; heerlijk! Het staat boordevol met zwart-wit tekeningen, zowel paginavullend als hele kleintjes tussen de tekst door.Deze jeugdroman is een verrukkelijke, fantastische vertelling van Adrian Verbree over het meisje Judith. Ze ontdekt dat het eiland Terschelling is verdwenen. Wie zijn toch die eilanddieven?


Tekst: Adrian Verbree

Illustraties: Tineke Lemmens

De Vuurbaak, Barneveld 2002

ISBN 978-90-5560-251-3


2 opmerkingen:

  1. Een hele lijst, maar je bent er nog een vergeten.
    Ik weet alleen de titel niet meer.
    Maar het was een jongen in een rolstoel met 'gouden handjes. Of vergis ik me nu.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was het niet helemaal (de jongen zat niet in een rolstoel) maar je bedoelt ‘Floors gouden vingers’ van Adrian Verbree. Ook niet meer leverbaar, voor zover ik weet. De boekenlijst is zeker niet volledig; er ontbreken er nog wel een paar.

    BeantwoordenVerwijderen