maandag 13 mei 2013

Geheimen van de stad

Er is een leuk plan in de maak met mijn stadsschetsen: een expositie bij BiblioNova Sittard én onderstaand project. Ik weet niet of de tekst in de afbeelding duidelijk leesbaar zal zijn, dus hieronder is-ie nog een keer helemaal. De informatie staat ook op de website van BiblioNova: www.biblionova.nl

Geheimen van de stad 
Elke stad kent naast bij iedereen bekende hoekjes en pleinen ook schijnbaar onbetekenende plekken en ruimtes, waar je zo aan voorbij zou lopen of waar je eigenlijk niet mag komen. Elk van die plekken heeft zijn eigen verhaal.
Heeft u zo’n speciale plek in de stad waaraan een verhaal vastzit? Een plek die u zou willen tonen aan anderen? Laat het ons weten!

Benoem uw favoriete plek in Sittard-Geleen, liefst met een klein routeschetsje vanaf een bibliotheeklocatie naar uw plek en met een korte uitleg waarom u voor deze plek kiest.
Met behulp van uw aanwijzingen gaat Tineke Lemmens, grafisch ontwerpster en illustrator, op pad en maakt een schets van uw favoriete plek, voorzien van haar eigen bevindingen.
De schetsen van deze plekken – met uw toelichting – zijn samen met een 15-tal tekeningen die Tineke Lemmens eerder maakte in Sittard-Geleen vanaf 20 augustus tot eind september te zien in BiblioNova Sittard. Nadere informatie hierover volgt.
BiblioNova sluit hiermee thematisch aan bij de fototentoonstelling ‘Secret City Sittard-Geleen – geheimen van de stad’ die vanaf 24 augustus te zien is in Museum Het Domein.
 

Inleveren kan tot 15 juni per mail: els.custers@biblionova.nl
per post: BiblioNova t.a.v. Els Cüsters, Broeksittarderweg 1, 6137 BH  Sittard


Geen opmerkingen:

Een reactie posten