maandag 3 oktober 2016

Muzikaal weekend

Het was een fijn muzikaal weekend, te beginnen met een indrukwekkend concert van het Zweedse duo Symbio (Johannes Geworkian Hellman op draailier en LarsEmil Öjeberget op accordeon) in het Salviuskerkje te Limbricht. De organisatie hiervan was in handen van Herbert en Kay Habets, die ook samen hun muziek lieten horen als het duo Aiol (Herbert op diatonisch accordeon en Kay op draailier).
Zaterdag ging het verder met een workshopdag van de Stichting Draailier & Doedelzak, waar Johannes, LarsEmil en ook Kay aanwezig waren om inspirerende workshops te geven.
Tot slot was er zondagmiddag van alles te doen in Leopoldsburg (België): workshops, optredens, infostandjes en folkbal, georganiseerd door Folk in Limburg. Ook daar kwam ik Herbert en Kay weer tegen, dus hier zijn ze als tekening: duo Aiol en duo Symbio.

It has been a very musical weekend, starting with an impressive concert by the Swedish duo Symbio (Johannes Geworkian Hellman on hurdy-gurdy and LarsEmil Öjeberget on accordion) in the Salvius-church at Limbricht. This was organized by another musical duo: Aiol (Herbert Habets on diatonic accordion and Kay Habets on hurdy-gurdy). 
On Saturday Stichting Draailier & Doedelzak organized a workshop-day, with Johannes, LarsEmil, and Kay as teachers (amongst others) and on Sunday there was lots of folk-music in Leopoldsburg (Belgium), where I met Aiol again. So here they are: duo Aiol and duo Symbio.

Aiol (Herbert & Kay Habets)

Symbio (Johannes Geworkian Hellman & LarsEmil Öjeberget)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten