woensdag 10 juni 2015

Italiaans vriendenfeest

Het Italiaanse vriendenfeest 'i compani' met mijn eendagsexpositie komt steeds dichterbij: zondag 28 juni is het zo ver! Hieronder de tekst van de laatste nieuwsbrief van Natuurlijk Nuth, de organisator van dit alles. Intussen ga ik verder met inlijsten...

My special one-day-exposition is getting closer! Still working on framing everything...
i compani, Italiaans vriendenfeest in Nuth
Wat we nodig hebben voor een succesvolle editie van
i compani? Simpel: een goede stemming en een flinke dosis cultuur en natuur om van te genieten. En goed weer.
Die stemming maken we zelf, dus dat zit snor. Er is goed eten, er is lekker drinken. En in de avond kun je ook nog reserveren voor een Italiaans buffet in de Pingerhoeve.
Die flinke dosis cultuur en natuur zijn in the pocket, zoals dat zo mooi heet. We hebben optredens van Baltus en Co (bij de stopplaatsen onderweg en in de Pingerhoeve), het Vredeskoor zingt in galerie 7tien49, een gelegenheidskoor onder aanvoering van Harrie Spronken brengt de Italiaanse stemming binnen gehoorbereik. En het zangkoor uit Hulsberg doet daar nog een schepje bovenop. Canti Vaganti, bekend van het Italië-evenement, treedt niet alleen 's avonds op tijdens het buffet, maar ook in de namiddag. Sfeer gegarandeerd!
Maar dat is lang niet alles. Er is niet één, maar er zijn twéé toneelgezelschappen die korte uitvoeringen geven. Thema: Italië – natuurlijk. Wat kan dat prachtland losmaken in Limburgers die er vakantie vieren? Drama? Tragiek? Komedie – of een cocktail van dat alles? Voor de kleintjes speelt het Teatro Piccolo een aantal korte voorstellingen in de bibliotheek in Nuth. Die trouwens ook helemaal in het teken van i compani en dus van Italië, staat!
En als je ervoor kiest langs de Geleenbeek, voor de dag omgedoopt tot de Fiuma di Geleen, te wandelen, of door het Platsbeekdal, op die dag het Val’ di Nuth, kun je genieten van mooie, nieuwe plekjes, met nieuwe natuur. Net als op vakantie – je komt op plekken waar je nog nooit geweest bent.  Je bewondert de expositie van Tineke Lemmens in galerie 7tien49. Wie kiest voor de fietstocht, krijgt Toscaanse ervaringen – vergezichten, omhoog en om laag. En genieten op de stopplaatsen van een Italiaans getint hapje en drankje!
Oh, en het goede weer is besteld. Bij Clara. We beloven twee worsten. Meer kunnen we niet doen...
Laat je verrassen en bestel tickets op onze site voor
i compani op zondag 28 juni!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten