maandag 10 november 2014

Raoul Dufy in Singer Laren

Gisteren ben ik op aanraden van collega vormgeefster/illustratrice/tekenares Theresia Koelewijn gaan kijken in het museum Singer Laren. Daar is tot en met 11 januari 2015 een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de Franse kunstenaar Raoul Dufy (1877-1953). Dufy schilderde veel dagelijkse taferelen zoals bijvoorbeeld het uitzicht vanuit zijn atelier, de zee met zeilboten of de paardenrennen in aquarelverf. Geweldig; hij was gewoon een Urban Sketcher 'avant la lettre' :-)

Yesterday my colleague Theresia Koelewijn told me about an exhibition of work by French artist Raoul Dufy (1877-1953) in museum Singer Laren. So I went to have a look. Dufy sketched and painted lots of daily scenes, like the view from his studio, sailboats at sea, or the horse races. He was like an Urban Sketcher 'avant la lettre' :-)
Bij mij kon deze kunstenaar niet meer stuk toen ik zag dat hij vaak naar het circus ging om de paardennummers en acrobatenacts te tekenen.

I really started to like this artist when I saw he regularly went to the circus to draw horses and acrobats.
En ik werd helemaal blij van de laatste museumzaal die was gewijd aan het thema muziek, een veelvuldig terugkerend thema in het werk van Dufy! De fanfare, het symfonieorkest, zijn eigen viool, hij schilderde en tekende het allemaal.

Then his music theme made me really happy; he painted the fanfare, the Symphony Orchestra, and his own violin.


Uhm, en natuurlijk kon ik het thuis niet laten om eens te bekijken hoe mijn eigen werk eruit zou zien in zo'n sjieke Dufy-museumlijst. Hmmmm...

Of course once I got home I couldn't resist trying what my own work would look like in one of those fancy Dufy-museum-frames....
1 opmerking:

  1. Leuk experiment! Verbazingwekkend wat een lijst doet: heel veel goeds.
    Fijn dat ik een mede-Dufy-fan heb gevonden!

    BeantwoordenVerwijderen