zondag 17 november 2013

Kriebelbeestjes en glazen bollen

De laatste tijd heb ik ietsje minder getekend dan gewoonlijk...
maar ik ben wel naar twee leuke exposities geweest:

Vorige week donderdag naar het museum Land van Valkenburg, waar t/m 19 januari tekeningen te zien zijn van Paul Tieman: minuscule insecten in inkt die ook nog een verhaal vertellen! Dit is het inspiratie-kastje van Paul:


Ik mocht zelf ook even proberen om een paar beestjes te tekenen met een ultrafijn inktpennetje en gekleurde kalligrafie-inkt:


Gisteren was ik in Den Haag, waar in het voormalig paleis van koningin Emma het werk te zien is van M.C. Escher. Daar heb ik me niet aan een tekening gewaagd, maar wel een paar grappige foto's kunnen maken in de sfeer van Escher:En vanmiddag vond ik in mijn atelier een zelfportret terug dat ik 22 jaar geleden schilderde, toen al geïnspireerd door Escher. Er moet ook nog ergens een potloodtekening van zijn en volgens mij was die beter... (maar waarschijnlijk bestaat die tekening alleen nog maar in mijn herinnering, of ergens heel diep in een bewaardoos :-))


I haven't been drawing as much as usual lately, but I saw two inspiring exhibitions: Paul Tieman in the museum Land van Valkenburg and Escher in The Hague.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten