donderdag 3 oktober 2024

Portretten

Weer eens portretten getekend met ons vaste clubje tekenaars en meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt voor het maken van de tiende tekening van mijn 99-dagen project!

I went portrait sketching again with our regular group of portrait artists and during this session I also made the tenth drawing for my 99-days-of-drawing challenge!



Recensie

Nu al een mooie recensie met 5 sterren voor het boek van Marleen Schmitz op Goodreads.com!



woensdag 2 oktober 2024

Kinderboekenweek

Vandaag begint de Kinderboekenweek, met als thema ‘lekker eigenwijs’. En heel toevallig past het boek dat ik illustreerde voor Marleen Schmitz prachtig binnen dat thema, vooral vanwege de eigenwijze circuspony die een prominente rol vervult in het verhaal:

Als het circus in de stad komt, wil Teun er dolgraag naar toe. Vooral om die ondeugende witte circuspony te zien, die in de folder staat. Maar de kaartjes zijn duur. Teun gaat samen met zijn zusjes allerlei klusjes doen om geld te verdienen. Net als alles goed lijkt te gaan, is er een groot probleem in het circus. Gaat de voorstelling nu wel door?

Het boek is voor 16 euro te bestellen bij Marleen zelf. Dit is de link naar haar website: http://www.marleenschmitz.nl/kinder-en-jeugdboeken/ 

42 pagina’s in full color, formaat: ± 21x21 cm met harde kaft
Uitgeverij De Voordeur ISBN 978908339607 

 


dinsdag 1 oktober 2024

Dag 8

Vandaag is het zo'n dag waarop ik zoveel projecten onderhanden heb dat ik niet weet waar ik moet beginnen en er – paradoxaal genoeg – weinig uit mijn handen lijkt te komen. Wel ontstond er op de een of andere manier een heel passend beeld (een kleine collage) uit wat restjes papier. En het geruststellende aan mijn 99-dagen-project-muur is dat ik langzaam de nummers vervangen zie worden door illustraties. Nog maar 91 te gaan!

Today is one of those days when I have so many projects running that I just don't know where to begin and nothing seems to emerge. However, somehow this very appropriate little collage came out of some scraps of paper. The comforting thing about my wall-of-99-illustrations is that I can slowly see the numbers being replaced by images. Only 91 left to go!